Al een geregelde tijd is bingo een interessant spel waarbij gokkers graag wat geld op in willen zetten. Voorheen was het puur een gezelschapsspel waarbij men onder het genot van leuke mensen en een leuke sfeer ook nog een paar leuke prijzen kan winnen. Dat is tegenwoordig wel anders, want tegenwoordig is online bingo spelen (tip: met bonus of gratis op Bingo spelen online) ook ontzettend populair.

Hoe laat bingo is zijn werk?

Bingo wordt gespeeld met 75 ballen die ieder zijn genummerd met een nummer. Van deze 75 nummers staan 24 nummers op iedere speelkaart. Deze speelkaart kan men tegen een bepaalde prijs kopen bij de spelleider. Een spelformulier is opgebouwd uit een of meerdere tabellen met daarin de 24 nummers. Een tabel bestaat uit 5 horizontale en 5 verticale rijen. Ieder van deze rijen heeft bij zich een letter staan die samen het woord bingo spellen. Het middelste vlak van de tabel is vaak leeg, zodat men geen bingo diagonaal kan krijgen. De spelleider roept vervolgens één voor één een getal om. Heeft de speler dit getal in zijn tabel staan, dan kan de speler deze afstrepen. Wanneer de speler 5 getallen getallen horizontaal of verticaal heeft die onder en langs elkaar staan, dan heeft de speler bingo, en wint deze ronde. Dit is de traditionele manier waarbij men een ronde kan winnen. In sommige varianten kan een speler ook winnen door een letter of figuur te maken.

Het spelen van online bingo

Het principe van online bingo wijkt niet heel veel af van het traditionele bingo spel, het is namelijk alleen maar meer gebruiksvriendelijk. De computer houdt namelijk alle acties bij voor de speler. Zo streept deze de getallen automatisch af. Een ander voordeel is dat men vrij veel spelformulieren kan aanschaffen. Hierdoor maakt deze automatisch meer kans op winst. Naast de traditionele variant zijn er ook nog aanbieders die online bingo aanbieden met 90 ballen. In dit geval zijn de spelformulieren ingedeeld in 9 horizontale rijen en 3 verticalen rijen. Op iedere speelkaart staan in dit geval 15 getallen. Iedere horizontale rij heeft hierbij 4 legen vlakken.